Αποστολίδης Πέτρος

Αποστολίδης Πέτρος

Σπουδές Ατομικές εκθέσεις (εσωτερικού - εξωτερικού) / Έργα Επαγγελματική Δραστηριότητα Άλλες δραστηριότητες Διδακτική εμπειρία
Φωτογραφικό Υλικό
Τόπος Γέννησης:

Αθήνα

Σπουδές

Άρχισε να μελετάει πιάνο με την Χάρη Κλαδάκη και πήρε το δίπλωμά του με "Άριστα" από την τάξη του καθηγητή Άρη Γαρουφαλή στο Ωδείο Αθηνών.
Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Λονδίνο κοντά στη διάσημη παιδαγωγό και πιανίστα Llois Philips και το 1990 πήρε το δίπλωμα σολίστ (A.R.C.M.)ιαπό το Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου. Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου με τους Frederic Gevers στην Αθήνα και Martha Gulyas στη Βουδαπέστη.

Ο Πέτρος Αποστολίδης είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίας Διοίκησης)

Ατομικές εκθέσεις (εσωτερικού - εξωτερικού) / Έργα

Έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου (Λονδίνο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Καλαμάτα, Χαλκίδα, Σύμη, Σαντορίνη) και έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Αίθουσα Πυρσινέλλα Ιωαννίνων) και με την Μικρή Ορχήστρα Εγχόρδων (Φεστιβάλ Πεντέλης).

Συμπράττει σε μόνιμη βάση τα τελευταία χρόνια με την βιολονίστα Μαργαρίτα Μπασάρη σε συναυλίες με σονάτες για βιολί και πιάνο και με τον Ρώσο βιολίστα Michail Smirnow (έργα για βιόλα και πιάνο). Επίσης συνεργάζεται με τον κορνίστα Β. Σκούρα σε έργα για κόρνο, βιολί και πιάνο (τρίο). Πρόσφατα το τρίο εμφανίστηκε στα Τίρανα της Αλβανίας στα πλαίσια του Διεθνούς Φόρουμ Μουσικής Δωματίου " Allegretto Albania".

Επαγγελματική Δραστηριότητα

Υπεύθυνος μουσικού προγραμματισμού της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών καθώς και βασικός πιανίστας της.
Από τον Σεπτέμβριο του 2005 διδάσκει πιάνο στο Ωδείο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου.

Άλλες δραστηριότητες

Είναι ιδρυτικό μέλος και πιανίστας του Κουιντέτου με πιάνο "Con Brio".

Διδακτική εμπειρία

Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου.