Δούβλης Βασίλης

Δούβλης Βασίλης

Σπουδές Ατομικές εκθέσεις (εσωτερικού - εξωτερικού) / Έργα Επαγγελματική Δραστηριότητα Βραβεία - Διακρίσεις Λοιπές πληροφορίες
Τόπος Γέννησης:

Άνω Πεδινά Ζαγορίου

Τόπος Κατοικίας:
Αθήνα

Σπουδές

Σπούδασε νεοελληνική λογοτεχνία και κινηματογράφο στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και στα πανεπιστήμια Paris IV, Sorbonne και Paris I στο Παρίσι, ενώ, παράλληλα, παρακολούθησε σεμινάρια της FEMIS και της Γαλλικής Ταινιοθήκης

Ατομικές εκθέσεις (εσωτερικού - εξωτερικού) / Έργα

Μικρού μήκους ταινίες: " Ο βετεράνος " (2000)
Jennifer 2006
Μεγάλου μήκους ταινία: " Η επιστροφή" (2008).

Επαγγελματική Δραστηριότητα

Εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.

Βραβεία - Διακρίσεις

Η μικρού μήκους ταινία του " Ο βετεράνος " απέσπασε βραβεία και τιμητικές διακρίσεις στην Ελλάδα, αλλά και σε διεθνή φεστιβάλ (Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ της Δράμας 2000, Κρατική Διάκριση Ποιότητας YΠ.ΠΟ. 2000, Τιμητική διάκριση στο Διεθνές φεστιβάλ του Palm Springs, 2001) και προβλήθηκε στους κινηματογράφους της Αθήνας, αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, " Η επιστροφή", απέσπασε το βραβείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) για τον Ελληνικό Κινηματογράφο στο Φεστιβάλ . 2007, εγκωμιαστικές κριτικές σε έγκυρα ξένα κινηματογραφικά περιοδικά, όπως το Variety και το Positif, συμμετείχε σε ξένα διεθνή φεστιβάλ ( Κάρλοβι Βάρι – Variety Critics’ Choise, Μόντρεαλ, Σαγγάη) και αγοράστηκε από ξένους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Λοιπές πληροφορίες

Η ταινία " Η επιστροφή", τους επόμενους μήνες θα λάβει μέρος στα φεστιβάλ της Γάνδης και του Καϊρου και θα προβληθεί στη Νέα Υόρκη και το Μόναχο.