Κίτσος Άγγελος
1934
Απεβίωσε:2008
Σπουδές
Σπούδασε στη Ζωσιμαία Σχολή και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ατομικές εκθέσεις (εσωτερικού - εξωτερικού) / Έργα
Το 1971 εκλέχτηκε μέλος του Συμβουλίου του ιστορικού ιδρύματος Ριζαρείου, στο οποίο η θητεία είναι ισόβια. Ως Πρόερδος του Ριζαρείου προώθησε τις κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του ιδρύματος στην Αθήνα αλλά και στο Μονοδένδρι Ζαγορίου. Ήταν ο εμπνευστής δημιουργός του λευκώματος " Τα ζαγοροχώρια" και " Ιωάννινα 1890-1950", τα οποία εκδόθηκαν από το Ριζάρειο Ίδρυμα.
Ο Άγγελος Κίτσος μαζί με τους Στάθη Λαμπρίδη, Γιάννη Σαραλή και Θανάση Λιούμα, ήταν από τους βασικούς συντελεστές της διαμάχης για την διάθεση του 30% των ετησίων εσόδων του Ριζαρείου υπέρ του Ζαγορίου.
Θεμελιώδης επίσης, ήταν η προσφορά του στην δημιουργία του Ριζαρείου Χειροτεχνικού Ιδρύματος, του Συνεδριακού Κέντρου και του Υπαίθριου Αμφιθεάτρου Μονοδενδρίου.
Έγραψε επιστημονικές μονογραφίες στο πλαίσιο των ενδιαφερόντων του.
"Πρόγραμμα Κοινοτικής Αναπτύξεως Θεσσ/νίκης", 1961, " Έννοια σημασία και εξέλιξη του μορφωτικού κινηματογράφου. – Το εκπαιδευτικό ντοκυματέρ στην Ελλάδα", "Προγράμματα τοπικής ανάπτυξης στη μεταπολεμιή Ελλάδα", κ.α.
Επίσης, ασχολήθηκε με τον εκπαιδευτικό κινηματογράφο, ως ειδικός συνεργάτης και σεναριογράφος της ομάδας σκηνοθετών Ροβήρου Μανθούλη, Φώτη Μεσθεναίου και Ηρακλή Παπαδάκη, που παρήγαγε τα πρώτα εκπαιδευτικά ντοκυμαντέρ στην Ελλάδα. Ορισμένα από τα ντοκυμαντέρ: " Η πιο μεγάλη δύναμη", "Το πρώτο Βήμα", " Το αγροτικό νοικοκυριό", " Πράσινο χρυσάφί" κ.α.