Γραμμόζη – Σωπίκη Σοφία

Γραμμόζη – Σωπίκη Σοφία

Σπουδές Μέλος άλλων οργανώσεων εθνικών ή διεθνών σχετικών με τα εικαστικά Βραβεία - Διακρίσεις Λοιπές πληροφορίες
Φωτογραφικό Υλικό
Γεννήθηκε:

1955

Τόπος Γέννησης:

Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων 

Τόπος Κατοικίας:

Νίκης 6

Ανατολή – Ιωάννινα 

Τηλέφωνο:

26510-49566, 6948688501

E-mail:sofia_gram@hotmail.com

Σπουδές

Πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Καλλιθέας, της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Ιωαννίνων (Τμήμα εξομοίωσης).

Μέλος άλλων οργανώσεων εθνικών ή διεθνών σχετικών με τα εικαστικά

8 Αυγούστου 2008 παρουσίαση του βιβλίου "Το Ονειρόπαιδο" στο Δήμο Καλπακίου. Για το βιβλίο μίλησε ο κ. Χρήστος Τζούλης, καθηγητής πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ιούνιος 2010 στο Δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων  παρουσίαση του βιβλίου ‘Η χάντρα η ασημένια η χρυσομαλαματένια"και συνέντευξη με την κ. Άννα Δερέκα. Στις 6-8-2010 παρουσίαση του ίδιου βιβλίου από την κ. Αγνή Στρουμούλη στην εκπομπή "το λαμπιόνι"  ΕΡΑ2

20 Οκτωβρίου 2010 παρουσίαση του βιβλίου από την O.M.E.P. (Πράρτημα Ιωαννίνων) "Η χάντρα η ασημένια, η χρυσομαλαματένια" στο Πολυθέαμα Ιωαννίνων.

Σκηνοθεσία Γιάννα Κούλα. Για το βιβλίο μίλησαν οι: Σμαράγδα Μανταδάκη, Συγγραφέας,καθηγήτρα  στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Γιώα Παρθενίου, ποιήτρια, Πολυδεύκης Ασωνίτης, Σχολικός Σύμβουλος. Χαιρετισμό της Προέδρου της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς διάβασε η κ. Ελευθερία Τζιάλλα Μάντζιου, ζωγράφος, συγγραφέας, ποίτρια και μέλος της Συντροφιάς. Συμμετείχε με θεατρικά δρώμενα η θεατρική ομάδα εφήβων του Πολυθεάματος.

Στις 25/1/2014 ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και τις Εκδόσεις Παρρησία παρουσιάζουν το μυθιστόρημα για παιδιά "Το σεντούκι της καρδιάς" στον πολυτιστικό Πολυχώρο " Δημήτρης Χατζής". Ομιλιτής: Γιώργος Καψάλης, Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος και Αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αποσπάσματα διάβασε η κ. Αιμιλία Παγώνα, Νηπιαγωγός. Συμμετείχαν με θεατρικά δρώμανα τα παιδιά της Δ1 Τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων με την θεατρολόγο κ. Όλγα Γρατσανίτη και με χορωδία τα παιδιά της ΣΤ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής με μουσικό την κ. Μαλαματένια . Ακολούθησε η μαρτυρία της συγγραφέως.

Δημοσιεύσεις παρουσιάσεις:  kosvoice Ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου 22/4/2013 Το σεντούκι της καρδιάςΓιώτα Αλεξάνδρου Ιχνηλατώτας

8/6/2013 Η χάντρα η ασημένια, η χρυσομαλαματένια, Γιώτα Φώτου Βραβευμένα βιβλία.

Πρωινός Λόγος: 15-16 Ιουνίου 2013: Το σεντούκι τησ καρδιάς: Γιώργος Καψάλης καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος και αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

1/7/2013 Το σεντούκι της καρδιάς Φωτεινή Βασιλείου kosvoice:Ξεφυλλίζoντας.

15/11/2013 Μαχητής Άρτας: Συνέντευξη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη

31-5-2014 παρουσίαση συλλογικού έργου "Η Ελλάδα που αγαπώ- Ήπειρος" στον Ιανό στην Αθήνα.

18-6-2014 παρουσίαση της δεύτερης έκδοσης  του βιβλίου " η χάντρα η ασημένια, η χρυσομαλαματένια" στον Κήπο του λαού  Κέρκυρας από την Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας

 

 

Βραβεία - Διακρίσεις

Για το παραμύθι «Η χάντρα η ασημένια η χρυσομαλαματένια» τιμήθηκε με έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. 

Στις 08/01/2008 τιμήθηκε από την OMEP (παράρτημα Ιωαννίνων).

Στις 12/08/2009 τιμήθηκε από τον δήμο Καλπακίου για το βιβλίο της " Το Ονειρόπαιδο ".

Στις 20 Ιανουαρίου του 2013 έλαβε το Γ Βραβείο παραμυθιού για το παραμύθι της: Η Μελένια και η Νεράιδα της αγάπης στο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Στις 12/12/2013 στη Στοά Βιβλίου στην Αθήνα το διήγημά της ¨Το τίμημα" απέσπασε τον έπαινο διηγήματος 2013 στο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Το "Τίμημα" απέσπασε επίσης το Β Βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Η απονομή έγινε στις 3/2/2014 στην αίθουσα Αντώνη Τρίτση του Πνευματικού Κέντρου της Αθήνας.

Λοιπές πληροφορίες

Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών.
Γράφει ιστορίες και ποιήματα για παιδιά.
Ποιήματα της δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Δείκτες Εκπαίδευσης» που εκδίδει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ιωαννίνων.
Τον Απρίλιο του 2008 κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο: «Το Ονειρόπαιδο» Εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ.

Τον Απρίλιο του 2010 κυκλοφ΄φρησε του βιβλίο της: " Ηχάντρα η ασημένια, η χρυσομαλαματένια" Εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ.

Τον Δεκέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε η δεύτερη έκδοση του βιβλίου της: ” Η χάντρα η ασημένια, η χρυσομαλαματένια" Εκδόσεις ΠΑΡΡΗΣΙΑ.

Τον Μάρτιο του 2013 κυκλοφόρησε το βιβλίο της " Το σεντούκι της καρδιάς" Εκδόσεις ΠΑΡΡΗΣΙΑ.
Από το 2010 Συμμετέχει στο Λογοτεχνικό Ημερολόγιο  της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Τον Μάιο του 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο "Η Ελλάδα που αγαπώ-Ήπειρος".Συλλογικό έργο.

Επίσης συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΕΚΕΒΙ : Επισκέψεις συγγραφέων και εικονογράφων σε σχολεία.