Ζάκκα – Ευαγγέλου Κατερίνα

Ζάκκα – Ευαγγέλου Κατερίνα

Σπουδές Ατομικές εκθέσεις (εσωτερικού - εξωτερικού) / Έργα Ομαδικές εκθέσεις (εσωτερικού - εξωτερικού) / Παραστάσεις / Συναυλίες
Φωτογραφικό Υλικό
Τόπος Γέννησης:

Αρετή Ιωαννίνων

Τόπος Κατοικίας:

Δοσιθέου Φιλίτου 26, Ιωάννινα

Τηλέφωνο:

2651032010, 6934046908

E-mail:costaszakkas@yahoo.gr

Σπουδές

Νηπιαγωγός

Ατομικές εκθέσεις (εσωτερικού - εξωτερικού) / Έργα

Cd “Ήχοι Πωγωνίου”, 2007

Ομαδικές εκθέσεις (εσωτερικού - εξωτερικού) / Παραστάσεις / Συναυλίες

Το Μάιο του 2009 τραγούδησε για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας του Νίκου Τζίμα "Το πέταγμα του κύκνου".

Φεβρουάριο του 2009 τραγούδησε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, στα εγκαίνια της έκθεσης Δημοτικά Τραγούδια Ιστορία – Παράδοση – Ταυτότητα. Η έκθεση διοργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλης των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελετών Ιονίου και Αδριατικού χώρου. Πραγματοποιήθηκε στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών.

Μάρτιο 2008 τραγούδησε στη μεγάλη εκδήλωση του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών με τη Μαρίζα Κωχ, Δόμνα Σαμίου, Λάκη Χαλκιά, Χρόνη Αηδωνίδη κα (Θέατρο Ακροπόλ, Εθνική Λυρική Σκηνή).

Αύγουστο 2007 τραγούδησε στη μουσικοθεατρική παράσταση «Μύθοι γυναικών» με τη Μαρία Φαραντούρη και τη Λυδία Κονιόρδου, στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.
Ιούλιο 2005 ηχογράφησε για τη Βουλή των Ελλήνων μοιρολόγια και άλλα Ηπειρώτικα, σε συνεργασία με το μουσικό ΤΕΙ Ηπείρου.
Μάιο 2004 ερμήνευσε μοιρολόγια στην παράσταση «Ποιος ητο ο φονευς του αδελφου μου» του Γ. Βιζυηνού, που ανέβηκε υπό την αιγίδα του Τμήματος Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου της Κύπρου.
Φεβρουάριο 2004 συνεργάστηκε στη Γάνδη με τον καλλιτεχνικό οργανισμό Het muziek LOD, σε σειρά οχτώ συναυλιών και έδωσε διάλεξη για την Ηπειρωτική παράδοση στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης.
Σεπτέμβριο 2003 σε εκδήλωση του Κέντρου Προσφύγων Θεσσαλονίκης τραγούδησε Ηπειρώτικα μοιρολόγια και τραγούδια της ξενιτιάς με τη Μαρία Φαραντούρη. Συμμετείχαν επίσης πρόσφυγες καλλιτέχνες από Ιράν, Ιράκ, Περσία, Νιγηρία, Αφγανιστάν.
Αύγουστο 2003 τραγούδησε σε ντοκιμαντέρ του B.B.C. για την Ελλάδα.
Ιούλιο 2003 τραγούδησε στην Κέρκυρα μετά από πρόσκληση του Εθνικού Θεάτρου.
Μάιο 2003 στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ «Ars Moriendi» (Βέλγιο) εκπροσώπησε την Ελλάδα σε σειρά συναυλιών με τίτλο «Δακρυσμένα Πουλιά».
Καλοκαίρι 2000 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο στα πλαίσια της 1ης Θερινής Ακαδημίας Θεάτρου (Μονοδένδρι Ζαγορίου), που είχε στόχο τη διερεύνηση της σύγκλισης των κλασσικών κειμένων με τις Ηπειρωτικές Λαογραφικές Παραδόσεις. Εκεί δίδαξε μοιρολόγια της Ηπείρου στους μαθητές του Εθνικού, και συνεργάστηκε με τους Ντικ Βαν Ντερ Χαρστ (συνθέτης), Πάολα Μπατρολέττι (χορογράφος) και Γκι Κουλς (δραματουργός).
1999 έλαβε μέρος σε τιμητική εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Ο.Τ.Ε. τραγουδώντας πολυφωνικά τραγούδια. Στην ίδια εκδήλωση τραγούδησαν οι Βασίλης Λέκκας και Μαρία Δημητριάδη.
1996 στο θέατρο «La Mama», Μανχάταν της Νέας Υόρκης, τραγουδώντας μοιρολόι στα πλαίσια της παράστασης του Θεατρικού έργου «Του Κωνσταντή – της Αρετής», συνεργάστηκε με τον Ross Daily.

Συνεργάστηκε επανειλημμένως με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.