Κούτση Κέλλυ

Κούτση Κέλλυ

Σπουδές Ομαδικές εκθέσεις (εσωτερικού - εξωτερικού) / Παραστάσεις / Συναυλίες Επαγγελματική Δραστηριότητα Άλλες δραστηριότητες Μέλος άλλων οργανώσεων εθνικών ή διεθνών σχετικών με τα εικαστικά Διδακτική εμπειρία
Φωτογραφικό Υλικό
Γεννήθηκε:

1/5/1978

Τόπος Γέννησης:

Τρίκαλα Θεσσαλίας.
 

Τόπος Κατοικίας:

Ιωάννιανα

Τηλέφωνο:

6974328541

E-mail:kou.kelly@yahoo.gr Ιστοσελίδα:http://www.kellykoutsi.com/

Σπουδές

Φεβρουάριος 2008:    
? Πτυχιούχος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Φοίτησε στο Ε΄ εργαστήριο ζωγραφικής με διευθυντή τον κ. Γ. Γκολφίνο ,με βαθμό πτυχίου «άριστα»(8,81) και βαθμό διπλωματικής 9,25.
Ιούνιος 2001:
? Απόφοιτος του προγράμματος BA (Hons) Degree του Middlesex University του κλάδου «Διακόσμηση και Αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων» του τομέα εφαρμοσμένων κάλων τεχνών του αθηναϊκού καλλιτεχνικού και τεχνολογικού ομίλου (ΑΚΤΟ), μετά από φοίτηση ενός έτους.
Ιούνιος 2000:
? Απόφοιτος του Middlesex University του κλάδου «Διακόσμηση και Αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων» του τομέα εφαρμοσμένων κάλων τεχνών του αθηναϊκού καλλιτεχνικού και τεχνολογικού ομίλου (ΑΚΤΟ),μετά από τριετή φοίτηση.
Ιούνιος 1996:
? Απόφοιτος του 3ου γενικού λυκείου Τρικάλων με γενικό βαθμό απολυτηρίου 186/10.

 

Συμπληρωματικά μαθήματα
2004-2005 και 2007:
? Παρακολούθησε εργαστηριακά μαθήματα φωτογραφίας με τον κ. Γ.Κατσάγγελο.
2003-2004    
? Παρακολούθησε εργαστηριακά μαθήματα σκηνογραφίας με τον κ. Α. Βέττα.
? Παρακολούθησε εργαστηριακά μαθήματα γυαλιού με τον κ.α. Κυριαζόπουλο.
2002-2003
? Παρακολούθησε εργαστηριακά μαθήματα χαρακτικής με τον κ. Ξ. Σαχίνη.
1997-1998:
? Παρακολούθησε εργαστηριακά μαθήματα βιομηχανικού ντιζάιν με τον κ. Νέγκα.
? Παρακολούθησε μαθήματα γραφιστικής με τον κ. Μάρκου.

Ομαδικές εκθέσεις (εσωτερικού - εξωτερικού) / Παραστάσεις / Συναυλίες

2007:
? Πρώην στρατόπεδο ΚΟΔΡΑ. Ομαδική έκθεση φοιτητών του τμήματος Εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών στα πλαίσια της φοιτητικής εβδομάδας. Κατάλογος.
? «Αφιέρωμα Υψηλής Ραπτικής» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Προβολείς και επαγγελματίες» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα τεχνών από 14 Μαρτίου έως 1 Απριλίου.
2006:
? «Wo (+) man=?». 5ο Φεστιβάλ Τέχνης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πολυτεχνική σχολή, Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Διοργάνωση ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. 
? «Belle arte lamia’06» από την ομάδα Καφωδείο Ορφέας στον Πολυχώρο Λαμίας από 8 έως και 16 Απριλίου. Κατάλογος.
? Bey Hamam – Λουτρά ο παράδεισος. Ομαδική έκθεση φοιτητών του τμήματος Εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών στα πλαίσια της φοιτητικής εβδομάδας. Κατάλογος.
2005:
? Έκθεση φοιτητών του τμήματος Εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών στα πλαίσια της φοιτητικής εβδομάδας. Πολυτεχνική σχολή, Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατάλογος.
2003:
? 10η Διεθνής συνάντηση Νέων Καλλιτεχνών. Δημαρχείο Διδυμοτείχου. Διοργάνωση: Δήμος Διδυμοτείχου, δημοτική επιχείρηση Πολιτιστικής ανάπτυξης Διδυμοτείχου (Δ.Ε.Π.Α.Δ).

Επαγγελματική Δραστηριότητα

Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2005:
Απασχόληση σε εργαστήριο συντήρησης εικόνων – έργων τέχνης στα Ιωάννινα.
Μάιος – Νοέμβριος 2004:
Εργασία στο τμήμα διακόσμησης του ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης.

Άλλες δραστηριότητες

Συνέδρια Σεμινάρια
Σεπτέμβριος 2006 – Ιανουάριος 2007:
? Σεμινάρια Ιστορίας της τέχνης που οργανώθηκε στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του ΚΜΣΤ Θεσσαλονίκης, με γενικό τίτλο «νέα μέσα, νέες προκλήσεις;».
1999-2000:
? Σεμινάρια πληροφορικής AUTOCAD 2000 LEVEL 1 με γνωστικό αντικείμενο δισδιάστατη σχεδίαση.

Artists Works
Μάιος 2008:
? Φωτογράφιση της performance της Αγγελικής  Μακρή «Ελάτε να δεθούμε και να δώσουμε χρώμα στη Δαγκλή».

Εκπαιδευτικά καλλιτεχνικά projects
Ιούνιος 2006-2007-2008:
? Συμμετοχή στην Παραθηνούπολη (το παιδικό Παρά θιν’ αλός) στο πρώην στρατόπεδο ΚΟΔΡΑ.
Μάιος 2006 -Ιούνιος 2007:
? Πολιτισμός στην πόλη». Πρόγραμμα του Υπουργείου πολιτισμού σε συνεργασία με το Τελλόγλειο  Ίδρυμα. Συμμετοχή με εικαστικά δρώμενα «Το μουσείο αφηγείται τις ιστορίες των κατοίκων της πόλης.
Residency Programs
Σεπτέμβριος 2003:
?10η Διεθνής συνάντηση Νέων Καλλιτεχνών –Διδυμότειχο- διοργάνωση: Δήμος Διδυμοτείχου, δημοτική επιχείρηση Πολιτιστικής ανάπτυξης Διδυμοτείχου (Δ.Ε.Π.Α.Δ).

Μέλος άλλων οργανώσεων εθνικών ή διεθνών σχετικών με τα εικαστικά

Στο εξώφυλλο και το άρθρο της εφημερίδας Τέχνες Μακεδονία στις 11/01/2009

 

Pcmarket

Εγκατάσταση με σαφές εικαστικό σχόλιο που αφορά την σχέση πληροφορίας και τεχνολογίας και τις συμπεριφορές που αυτή επιβάλει. Η καλλιτέχνης ανάγει την φόρμα του PC σε σύμβολο και με ρυθμική επανάληψη δημιουργεί σχόλιο για τον συσχετισμό επανάληψης -πολλαπλότητας-μαζικότητας, προκαλώντας ταυτόχρονα αμηχανία εξαιτίας της ψυχρότητας και της ανίας που επιφέρουν. Αναπαράγει συνεχώς το ίδιο αντικείμενο αλλά και τον χώρο που αυτό τοποθετείτε επιτυγχάνοντας την απώλεια της οπτικής ταυτότητας του λειτουργικού αντικειμένου και υπονομεύοντας την λειτουργική αξιοπιστία του.

 

Δέντρο

Σαφές οικολογικό σχόλιο για άλογη επέμβαση του ανθρώπου στη φύση με υλικά σε σύμπλεγμα που έχουν άμεση συνάφεια και υπαινιγμούς. Δίνει έμφαση στο περιτύλιγμα κάνοντας σχόλιο για τον εγωκεντρική  ικανοποίηση της αισθητικής μας αδιαφορώντας για την ουσιαστική οικολογική συνείδηση και προστασία του περιβάλλοντος επιταχύνοντας τελικά την αυτοκαταστροφή μας.

 

Bags

Ζωγραφική εγκατάσταση πάνω σε χάρτινες σακούλες (φορέα στοιχείων κοινωνικού status του καταναλωτή- σύμβολο κατανάλωσης) που ισχυροποιείται από την αντίφαση που δημιουργεί η φύση του ευτελούς εφήμερου υλικού που χρησιμοποιεί. Χρησιμοποιεί το εσωτερικό της χαρτοσακούλας για να απεικονίσει το πορτρέτο-καταναλωτή σαν να μας αποκαλύπτει την κρυμμένη προσωπικότητα του ανθρώπου που το φέρει.

Μαρία Κενανίδου

 

 

Διδακτική εμπειρία

Σεπτέμβριος – Ιούνιος 2009-2010

Διδασκαλεία εικαστικών στο Αρσάκειο Σχολείο Ιωαννίνων.

Σεπτέμβριος – Ιούνιος 2008-2009

Ωρομίσθια σε 5 σχολεία στο νομό Πέλλης.

Ιούλιος  – Σεπτέμβριος 2008:
Διδασκαλεία εικαστικών στη θερινή απασχόληση της Χ.Α.Ν.Θ Θεσσαλονίκης. Παιδιά από 7 έως 12 ετών. Κατασκευή σκηνικών για παιδικές παραστάσεις.
Οκτώβριος 2007 – Ιούνιος 2008:
Διδασκαλεία στο εργαστήριο ζωγραφικής της Χ.Α.Ν.Θ Θεσσαλονίκης. Παιδιά από 7 έως 14 ετών.
Οκτώβριος 2005 – Ιούνιος 2008:
Διδασκαλεία στο εικαστικό εργαστήριο του Τελλογλείου  Ιδρύματος στη Θεσσαλονίκη. Παιδιά από 4,5 έως 7 ετών.