Μούλου – Δούλη Βούλα

Μούλου – Δούλη Βούλα

Σπουδές Ατομικές εκθέσεις (εσωτερικού - εξωτερικού) / Έργα Ομαδικές εκθέσεις (εσωτερικού - εξωτερικού) / Παραστάσεις / Συναυλίες Άλλες δραστηριότητες Διδακτική εμπειρία Βραβεία - Διακρίσεις
Φωτογραφικό Υλικό
Γεννήθηκε:

1943

Τόπος Γέννησης:

Κύθηρα

Τόπος Κατοικίας:

Αθήνα

Κύθηρα

Σπουδές

Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1962-1968) Χαρακτική στο εργαστήριο του Κώστα Γραμματόπουλου, Διακόσμηση, Διαφήμιση και Σκηνογραφία με το Βασίλη Βασιλειάδη και τα θεωρητικά και ιστορικά μαθήματα με καθηγητές τον Παντελή Πρεβελάκη στην Ιστορία της Τέχνης και τον Παύλο Μυλωνά στη Ρυθμολογία – Προοπτική.

Το 1968 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην ΑΣΚΤ και έλαβε πτυχίο χαρακτικής, Θεωρητικών και Ιστορικών σπουδών και Πιστοποιητικό Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Ατομικές εκθέσεις (εσωτερικού - εξωτερικού) / Έργα

Ατομική Έκθεση με σχέδια και χαρακτικά στο Πνευματικό Κέντρο του Ποταμού Κυθήρων το 2001.

Ομαδικές εκθέσεις (εσωτερικού - εξωτερικού) / Παραστάσεις / Συναυλίες

Θ Πανελλήνια Ζωγραφική Χαρακτική, Β Πανελλαδική Νέων Καλλιτεχνών (αγορά έργων από το ΥΠΠΟ)

Ομαδική Έκθεση Χαρακτικής Ιωάννινα 1972.
Το 2001 συμμετέχει με έργα της στο Πρώτο Διεθνές Συνέδριο Κυθηραϊκών Μελετών του Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου Κυθήρων.

Συμμετοχή στις ομαδικές εκθέσεις της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών το καλοκαίρι του 2006 « Αστικά Τοπία » Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων και « θάλασσα » στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη Άνδρου

Άλλες δραστηριότητες

Το 1992 με την ιδιότητα της ειδικής Παρέδρου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, συμμετείχε στην πενταμελή συντακτική ομάδα που συγκροτήθηκε για τη συγγραφή βιβλίου – βοηθήματος μεθόδων Εικαστικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο εκδόθηκε από τον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων.

Δημιουργία Θερινού Εικαστικού Εργαστηρίου για παιδιά και εφήβους σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Ποταμού Κυθήρων το 2001 και 2002.

Διδακτική εμπειρία

Δίδαξε επί εικοσιτρίαχρόνια τα μαθήματα της Εικαστικής Αγωγής στην Τριτοβάθμια Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση δασκάλων και νηπιαγωγών στις Παιδαγωγικές Ακαδημίες Ιωαννίνων, Ράλλειο Πειραιά, Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθήνας.

Βραβεία - Διακρίσεις

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της διακρίθηκε με βραβείο στη χαλκογραφία, τρεις επαίνους στην ξυλογραφία και έπαινο αφίσας.